Norway Norsk
NOK

FAQ

FAQ

Må jeg registrere meg før jeg legger inn en bestilling?
Du trenger ikke å registrere før du bestiller. Du kan registrere deg så snart du er ferdig med å handle, eller sjekk ut som gjest. Vår registreringsprosess er rask, gratis og sparer tid for fremtidige kjøp.

Hvordan endrer jeg kontoinformasjonen min?
Så snart du logger deg på kontoen din med e-postadressen din og passordet, leder den deg til oversikten over kontoen din for å oppdatere / redigere kontoinformasjonen din.

Hvilke typer betalingsmetoder godtar du?
Vi godtar følgende betalingsmåter:
Visa, Master, Discover, American Express, Paypal, Western Union, MoneyGram, Webmoney og mer.

Kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?
På grunn av vår innsats for å sikre at du mottar bestillingen så raskt og nøyaktig som mulig, kan du kontakte vår kundeservice for å be om å kansellere eller endre. Vanligvis vil alle bestillinger ikke bli endret eller kansellert etter 48 timer etter bestillingen.

Hvordan vet jeg hvilken størrelse du skal velge?
Vennligst se vårt komplette størrelseskart for menn, kvinner og barn.

Er størrelsen den samme som i mitt land?
Vi oppfordrer alle våre kunder til å bruke vårt størrelsesdiagram for å velge dine produkter. Dette er for å sikre at du får akkurat den størrelsen du trenger. Så størrelsen er kanskje ikke den samme som landets standardstørrelse. .

Jeg finner ikke svarene på mine spørsmål, hvordan kommer jeg til kundeservice?
Vennligst lær fra siden "Kontakt oss".

Hvordan sporer jeg pakken min etter at den har blitt sendt?
Så snart pakken er sendt, kan du motta et e-postvarsel som bekrefter forsendelsen. E-posten vil gi deg sporingsnummeret for pakken din og en link til fraktskipets nettsted. Spor pakken med ordrenummeret og e-postadressen som ble brukt til bestillingen din.

Hva er din returpolitikk?
Vær så snill å lære av "Return" -siden.

Må jeg betale frakt for mine returvarer?
Ja, du er ansvarlig for å få returelementene dine tilbake til riktig lager.
Vi anbefaler at du får et sporingsnummer når du returnerer pakken. Hvis pakker ikke er sjekket inn på lageret og du ikke har det

Sporing av retur kan ikke behandles.

Hvordan endrer jeg fraktadressen min?
Du kan endre leveringsadressen før forsendelsen av bestillingen din, hvilket betyr at bestillingsstatusen i "Mine bestillinger" skal være i status for behandling. Ta kontakt med oss ​​for å be om å endre adressen din.

Hvordan vet jeg om betalingen min er mottatt?
Når betalingen din er mottatt, sender vi deg en e-postmelding for å informere deg om bestillingen. Du kan også logge på kontoen din for å sjekke bestillingsstatus når som helst.