Norway Norsk
NOK

Leveranse

Leveranse

Vi er glade for å fortelle deg at vi tilbyr gratis frakt for alle bestillinger, og vi vil velge den beste utsendingsplanen basert på fraktadressen. Vennligst tillat 1-2 dager behandlingstid. De fleste bestillinger sendes innen 48 timer etter bestillingsdatoen. Hvis bestillingen din ikke kan behandles på grunn av unøyaktig eller ufullstendig betalingsinformasjon, kan bestillingsbehandlingen din bli forsinket med to virkedager. Ordrer med utelagede varer kan ta ytterligere 3 virkedager til å behandle og sende.

Leveringstid = Håndteringstid + Leveringstid

Vi sender til alle deler av verden, vi velger den beste kvalitetskurven i henhold til kundens leveringsadresse. Så sørg for at leveringsadressen din er korrekt for å sikre at pakken kan leveres med hell.

Behandlingstid:

Vanligvis, etter mottak av bestillingen, mottar varehuset vårt bestilling og bestillingen din kommer inn i distribusjonsprosessen. Denne prosessen tar vanligvis 1-2 virkedager. Vær oppmerksom på at hvis varen du kjøpte er tom for lager, vil vi varsle deg via e-post, og vi bytter ut eller kansellerer bestillingen i henhold til instruksjonene dine. Dette tar vanligvis 1-3 virkedager (avhengig av når du svarer på vår e-post).

Leveringstid:

Vi tilbyr standard leveringstjeneste og standard leveringstjeneste er gratis. Vårt mål er å levere bestillingen innen 5-10 virkedager. Vi bruker vanligvis internasjonalt anerkjente kurerfirmaer som DHL, EMS, HONGKONG POST, Epack, og de fleste lokale postkontorer.

Vi tilbyr rask levering, ekspresslevering er et tilleggsgebyr, avhengig av hvilken kurér du bruker. Hastigheten til å ikke vite har forskjellige kostnader. Vårt mål er å levere bestillingen innen 3-5 virkedager.

Vær oppmerksom på at du normalt vil motta bestillingen kort tid etter at du har bestilt bestillingen. Hvis din pakke av en eller annen grunn ikke kommer innen den angitte tiden, mottar du ikke pakken din etter 15 virkedager fra datoen for mottak av leveringsbekreftelsesmeldingen. Ta kontakt med vår kundeservice i tide. Vi vil sjekke statusen for bestillingen din og hvorfor.

Spor din levering
 
Du kan når som helst spore bestillingen din ved å logge deg på Min konto delen av nettstedet, velge bestillingsloggen og klikke på riktig rekkefølge. Vennligst klikk på "Track Order" som tar deg til vår kurertjeneste hvor du kan finne statusen for bestillingen din.
 
Vanligvis sender vi også sporingsnummeret og pakkesporingsadressen til bestillingen din til din epost etter at du har utstedt pakken. Så følg instruksjonene i vår e-postbekreftelsesbekreftelse for å spore pakken.

Fordi kurerfirmaet har behov for en viss tid til å oppdatere systeminformasjonen, anbefales det at du sporer online logistikkinformasjon 48 timer etter mottak av sporingsnummer. Hvis du ikke kan sjekke pakken din innen 5 virkedager etter at du har mottatt sporingsnummeret, kan du kontakte oss i tide.

Hvis du vil vite mer om Levering, er du velkommen til å kontakte oss. Vi hjelper deg gjerne.